Адитив потхранувач на масло – Sonax 516100

359.00 ден

Aditiv pothranuvac na maslo – Sonax 516100

Формулиран за да ја намали потрошувачката на моторно малсо и да го подобри работниот век на моторот со намалување на триењето. Помала фрикција и абење преку ОМЦ 2. Против триечките лубриканти формираат отпорен подмачкувачки слој и лизгачки површини. Ја одржува флексибилноста на дихтунзите и капаците на вентилите. Ја одржува вискозноста на маслото на стабилно ниво. Го олеснува работењето на моторот. Значително ја намалува потрошувачката на масло и гориво, абењето, што доведува до помали оштетувања. Нето: 250 мл.