Адитив октанска моќ – Sonax 514100

349.00 ден

Aditiv oktanska mok – Sonax 514100

Средството е формулирано да го зголеми бројот на октаните во оловните и безоловните горива. Овозможува моментално подобрување на моќта н амоторот. Ги спречува штетите кои настануваат поради редукцијата на горивото. Му дава на горивото октанска подршка за мазно согорување без намалување на моќноста. Го зголемува бројот на октаните за 2 до 3 единици. Се избегнува механичката штета предизвикана од редукција на горивото(пукање на моторот). Го штити од абење лежиштето на вентилот. Ја намалува потрошувачката на горивото. Ја подобрува работната способност и забрзувањето на машината. Може да се користи и за оловни и за безоловни горива. Не содржи оловни компоненти, ниту алкохол. Безбеден е за употреба и на возила со катализатор на издувните гасови и возилата кои имаат сензори за проток на воздухот во моторот, како и кај возила со турбо полнач. Безбедно е за употреба во сите делови од моторот вклучително и за пластичните и еластични делови. Нето: 250 мл.