Тестер за антифриз Praxis – механички тип 72793

240.00 ден

Tester za antifriz Praxis – mehanicki tip 72793

Тестерот за антифриз е соодветен за употреба за мерење на антифриз базиран на етилен гликол (MEG) и дава точни мерни резултати при мерење од -150C до +700C.

УПОТРЕБА:
1. Притиснете ја гумената топка и внесете го долното црево во ладилникот или во резервоарот за антифриз.
2. Полека отпуштајте ја гумената топка со цел да се вшмука течност во тестерот. Вшмукувајте се додека тестерот се наполни до крај.
3. Затворете го долното црево со негово притискање.
4. Исправете го тестерот вертикално и нацентрирајте го со помош на малата горна стрелка.
5. Големата стрелка ќе ја покаже температурата на мрзнење на антифризот.