Бриџит Џонс: Луда по него

300.00 ден

ШТО ДА ПРАВИШ кога другарка ти организира забава за својот шеесетти роденден на истиот ден кога твојот дечко полни триесет години?

ДАЛИ Е ПОГРЕШНО да лажеш за годините кога се забавуваш со некого на интернет?

ДАЛИ Е КОРЕКТНО да одиш на фенирање кога едно од децата има вошки?

ДАЛИ ДАЛАЈ ЛАМА твитува сам или неговите помошници го прават тоа во негово име?

ДАЛИ ТЕХНОЛОГИЈАТА е петтиот елемент денес? Или дрвото?

ДАЛИ ДА ЛЕГНЕШ СО НЕКОГО по два состанока и шест недели разменување СМС-пораки е исто како да стапиш во брак по два состанока и шест месеци пишување писма во времето на Џејн Остин?

Размислувајќи за овие и за други современи дилеми, Бриџит Џонс се соочува со предизвиците на самохрана мајка, твитување, СМС-пораки и повторно откривање на својата сексуалност во она што НЕКОИ луѓе грубо и старомодно го нарекуваат „средна доба“.

Долгоочекуваното враќање на обожаваниот лик, Бриџит Џонс: Луда по него е актуелен, нежен, трогателен, смешен, мудар и бескрајно духовит роман.

Нема залиха