Вежбање со отпор за посебни популации

500.00 ден

Вежбањето со отпор не е само за спортисти и луѓе со добра физичка кондиција. Истражувањата покажале дека програмите за вежбање со отпор се корисни за луѓе кои страдаат од хронични болести. Во програмите за вежбање кои ќе ја подобрат општата здравствена состојба можат да учествуваат и стари и млади. Во книгата Вежбање со отпор за посебни популации се опфатени проценките и развојот на програми за вежбање за луѓе кои страдаат од артритис, остеопороза, рак, дијабетес, срцеви, белодробни и други заболувања. Исто така, опфатени се и програми за вежбање со отпор наменети за постари лица, лица со прекумерна телесна тежина и трудници.

Книгата содржи:

– Преглед на етиологиите на болестите

– Осврт кон истражувањата за влијанието на вежбањето со отпор врз различните видови популации

– Преглед на проценките и планирањето на програмите за различните видови хронични болести

– Целосни 24-неделни планови за вежбање

– Критички анализи на конкретни случаи

Shipping Continents: Европа


Достава од :: Македонија


Достава за 3-5 работни денови from Македонија


 

Начин на достава :

Доставата е од 2-7 работни дена , не вклучувајки викенди, доплата за достава на сите производи од оваа продавница изнесува 130 ден.


 

Refund Policy

Политика за враќање

Информации за Добавувачот