Православието и религијата на иднината

250.00 ден

Еромонах Серафим Роуз

Православни христијани, чувајте ја Божјата благодат која ја имате!

Треба да знаете дека таа не е работа на обичаи. Таа не се мери само со човечки мерила и не очекувајте да ја разберат оние што можат да го разберат само она што е човечко, или оние што мислат дека благодатта на Светиот Дух може да се стекне надвор од Црквата Христова.
Вистинското Православие, според својата природа, мора да изгледа несовремено во ова наше демонизирано време.
Тоа изгледа како незначајно малцинство на презрени и „налудничави“, на средина на успешниот религиски „препород“ на мнозинството.

Детали за достава

Достава за 3-5 работни денови .