Да ги оживееме срцата за Бога

300.00 ден

Архимандрит Јован Крестјанкин

Во народот се вели:

„Ако гром не удри, човек нема да се прекрсти“.

Така е и со тебе. Ти во своите писма зборот „Бог“ го пишуваш со мала буква, а во своето срце и во својот живот Му оставаш сосема малку место. Да, денес парите свршуваат многу работи, но нема сила која е посилна од Божјата сила. Зарем не можеш да се покаеш за твојот минат непромислен живот, зарем не можеш да ја измолиш Божјата милост за себе и за своите деца? Дали тоа бил од Бога благословен брак?

Моли се, научи да се молиш. Јас не можам тоа да го направам за тебе. Бог ги слуша само оние кои Му се обраќаат со сето срце, а токму тоа и тебе ти го посакувам.

Извадок од новата книга „Писма за духовно раководење на современиот човек“

Детали за достава

Достава за 3-5 работни денови .