Заветот на кралицата

550.00 ден

Дојдов во оваа земја и немам намера да ја оставам
или таа да ја засени мојата работа;
ниту ќе им дадам таква слава на моите непријатели
или таква болка на моите поданици.
Младата инфанта Изабела е оставена на милост и не милост на суровоста на шпанскиот двор во време на владеењето на нејзиниот полубрат , кралот Енрике IV, подводлив на блудност и застранување . Но , нејзината судбина да биде кралица на Кастилија е неизбежна и покрај сите препреки . Периодот на владеeње на Изабела I од Кастилија го опфаќа обединувањето на шпанските кралства, примирјето со Португалија, Инквизицијата, падот на Гранада, прогонот на Сефардите и појавата на Кристофер Колумбо . Таа не е само кралица, таа е и мајка на пет деца од успешниот брак со кралот Фернандо од Арагон.

Кастилија е на прво место.
Тоа беше мојот завет на денот кога го зазедов престолот !
Изабела I од Кастилија

Детали за достава

Достава за 3-5 работни денови .