You are here:

Девојката и ноќта – (мал формат)

199.00 ден

Кампусот на едно престижно средно училиште е завеан во снег.
Тројца пријатели ќе бидат поврзани со една трагична тајна.
Една млада жена исчезнува во ноќта.

Француската ривиера, зима 1992 година.
Кога подготвителната школа е затворена поради снежната бура, Венка Роквел, 19-годишна, една од најсолидните ученички во нејзината генерација на програмата за пост-бакалауреат, бега со својот професор по филозофија со кого таа има тајна врска. За Венка, „Љубовта е сѐ, или ништо”.
Никој нема да ја види повторно, никогаш.

Француската ривиера, пролет 2017.
Некогаш неразделните Фани, Томас и Максим (најдобрите пријатели на Венка) немале никаков контакт меѓу себе по завршувањето на средното училиште. Тие се сретнуваат за првпат по 25 години, на собирањето по повод средношколскиот јубилеј. Кога тие беа ученици, под ужасни околности, тројцата пријатели извршија убиство и го сокрија телото во ѕидот од спортската сала во нивното училиште. Сега салата треба да биде срушена за да се направи место за новата училишна зграда. Одеднаш ништо не може да ја спречи вистината да излезе на виделина.
Вознемирувачката, болна, ѓаволска вистина…