Загадочни приказни, книга прва

240.00 ден

Еве книга за деца кои сакаат предизвици и загатки!

Кој сака приказни, ќе ужива во нив, но секоја поставува не баш лесна задача – решавање на логичка загатка врзана за случките од една необична траперска населба. Неретко ќе биде потребна помош од постарите, бидејќи оваа книга, најблаго кажано, не ги потценува децата…

Авторот на „Загадочни приказни“ е задолжен за тестирањата на „Менса“ во Србија и е еден од најуспешните решавачи на Ај-Кју X-тестот во светот.

Награда НЕВЕН за најдобра книга за деца и млади од областа на популарната наука + награда од детското жири на ДОСИТЕЕВО ПЕРО